bed 2586034 1920

Нов живот за интериорните врати

Все още се чудите какво да направите със старите си интериорни врати, които обикновено остават на боклука след монтажa на новите. Тук ще Ви дадем няколко подходящи предложения, които изискват подръчни материали, креативност, въображение и добро настроение.

Идеи за приложение на интериорните врати:

Има доста решения, които са подходящи за градина. Едно от тях е, ако ви липсва уединение, да добавите параван. За целта сглобите пантите на старите крила едно за друго и ги освежите с малко цветна боя.

Друга добра идея за градината е да превърнете старите интериорни врати в цветарници или защо не в декоративни арки за пълзящи растения. Могат да се направят и във състарен вариант, като за целта ще Ви трябва само шкурка, с която да свалите боята на няколко места.

Ако за дворното пространство Ви е нужна беседка, барака за инструменти, или парник за цветята, съвсем лесно можете да го сглобите от няколко интериорни врати. За парника, освен врати, може да ползвате и стари прозорци. Изборът за цветове остава изцяло на Вашите предпочитания.

Ако Ви липсва място, където да нареждате лични вещи, защо не използвате крило от стара интериорна врата като табла за тоалетка. Трябва ви подходящ размер, масичка и огледало и може да се вдъхновите от някои от следните предложения. Трябва да съобразите цветовете, в които ще бъде боядисана с цветовите комбинации в помещението, където ще се постави.

Стара врата

Други приложения на интериорните врата

Друго често приложение на старите крила е да бъдат превърнати в много ефектни рафтове. Може и в поставки за книги и различни предмети, които искате да бъдат видени от вскички. За целта по-подходящо би било да използвате крила от интериорни врати, които са били с остъкление. Само отстранявате стъклото и монтирате подходящи плоскости от MDF или дърво, които да послужат за рафтове.

Много ефектни плотове за маси се получават от стари дървени крила, с фрезовани елементи. Могат да бъдат боядисани или байцвани. Също така, добра идея е върху тях да се постави стъкло, за да се запази повърхността им и да бъде по-лесно за поддръжка.

Използвайте старите врати и като елемент от декорацията на жилището, например, като голяма рамка за семейни снимки. Ако бъдат боядисани с матираща черна боя старите интериорни врати се превръщат в перфектна табла за съобщения и списъци със задачи.

Друго много функционално предложение е да бъде направена от тях закачалка за дрехи, чанти и дори може да монтирате пейка, която да служи за събуване на обувки. Може да поставите и огледало или допълнителни рафтове.

Който и от изброените варианти да предпочетете няма да сбъркате.

Call Now Button