222

Избор на дизайн за нова входна врата

Външната врата по принцип е първото нещо, което всеки забелязва, когато погледне към дома си. Цветът и дизайнът на входната врата винаги ни казват по нещо за нашия вкус и впечатлението, което искаме да направим на околните. В редицата от еднотипни къщи или къщи-близнаци, входната врата излиза, че е единствения начин да подпечатаме нашата индивидуалност. Те са и една от най-важните защитни елементи на нашия дом, като подсигуряват основната граница между улицата, нашите притежания и всеки, който иска да се добере до тях.

В много случаи може да предположите само с поглед колко масивна и стабилна е една врата само като я погледнете. Крадците обаче със сигурност могат да преценят по-добре. Ще се изненадате обаче, ако знаете колко много хора се опитват да преодолеят високите разходи и да направят компромис със сигурността на входната врата.

Сигурност и защита на входната врата

При търсенето и избирането на нова входна врата за вашата защита, трябва да сте сигурни, че купувате точния вид врата. Трябва да е оборудвана с всички необходими системи и аксесоари за сигурност.

Подходящ материал за изработка на входна врата е например дъбът. Твърдата дървесина или композитните врати, които реално са най-стабилни, въпреки че ако желаете да сте най-сигурни може да закупите метални или стоманени врати. Те са поне два пъти по-скъпи от дървените такива и са много по-тежки от тях, но можете да бъдете сигурни, че никой няма да ги разбие бързо и лесно. Повечето са снабдени със стоманени рамки на крилата и многоточково заключване, поради което стават почти неприкосновени.

Уверете се, че вратата е с добре монтирана брава или с възможност за инсталиране на такава.

Разбира се, дизайнът на вратата също е много важен, особено след като най-вероятно ще го виждате абсолютно всеки ден през следващите поне 10-20 години. Вратите от твърд дървесен материал са най-добри за експериментиране с дизайна им. Изглеждат по-уютни от металните. Въпреки това, някои по-модерни метални врати са изработени така, че да имат вид на по-стари, боядисани дървени врати.

Закаленото защитно стъкло е препоръчително, ако търсите врата, която не е само масивна дървесина. Това е особено важно за монтирането на врата в съответствие с Викторианския стил през 30-те години на миналия век. Тези домове изглеждат великолепни с врати, в които има стъкло, за да отговарят на ерата, но стъклото може да е слабото място на вратата. Задължителна е добрата обработка на стъклото и по възможност до да бъде двойно. Така ще бъдете по-сигурни за своя дом и ще се радвате на красив дизайн и светлина в коридора.

 

Call Now Button