door 3299119 1920

Как да изберем своята входна врата

Входната врата е онова нещо, на което първо се натъкват посетителите в домa ни. Тя е първото впечатление, което оставяме пред тях. Затова, когато избираме външна врата, трябва да вземем под внимание някои важни правила.

На какво да обърнем внимание, при избора на входна врата?

На първо място стои въпросът с изолацията. Входната врата е задължително да е изработена с добра изолация и добри уплътнения. На пазара се предлагат много и различни видове, които се използват при входните врати. Има такива с изолация от минерална вата, полистирен, полиуретанова пяна, полипропилен или пчелна пита.

Не бива да подминаваме и сигурността.

входна врата т 901

Предлагат се врати с различни заключващи системи, като например:

  • Тристранно. То има активни шипове, които влизат в касата отгоре, отдолу и встрани;
  • Двустранно. При него шиповете се заключват от страната на пантите и от страната на дръжките;
  • Четиристранно, при което шиповете влизат в касата от четирите страни на крилото;
  • Активни и пасивни шипове. При затворено положение на вратата, при този механизъм, пасивните шипове влизат в касата от страната на пантите, а активните при заключване от страната на дръжките;

Вие сами решавате дали вратата ще е с една или повече заключващи системи, дали ще се заключва тристранно, четиристранно и т. н.

Хубаво е да се съобрази и това дали до жилището има свободен достъп или се намира в комплекс от затворен тип.

Не бива да подминаваме и интериора на жилището.

Добре е  входната врата да е съчетана с интериорните врати и настилката. При тях също има голям избор. На пазара се предлагат много и различни цветове и материали, които се използват за покритие. Може да бъде ламинатно, лаково, PVC, естествен фурнир и т. н. Също може да е фрезовано или гладко. Хубаво е вратите да изпъкват върху настилката, но все пак да са съчетани цветово. Например, може да има лека нишка от цвета на вратите в ламината или да са изцяло различни, но съчетани подходящо.

Изборът на входна врата е трудна и отговорна задача и към нея трябва да се подходи с особено внимание.

Call Now Button